Concerten

DatumTijdArtiest(en)
7 juli11.00Dockside (Ierse muziek)
24 augustus20.30Mónica Coronado & Manito (Spaans gypsy)
1 september11.00Cigale (close harmony)
6 oktober11.00Salonorkest Cafe Noir (licht klassiek)

Zondagconcerten

Tijdens het openingsseizoen is op iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van mei en augustus, een concert in de sfeervolle donjon bij het knapperend haardvuur of, bij mooi weer, buiten in de tuin. Tijd: van 11.00 tot 12.00 uur (deur open vanaf 10.30 uur). Entree € 5,-, kinderen 0-3 jaar gratis. Na afloop gaat de hoed rond voor de artiest(en). Zeker zijn van een plek? Reserveer alvast kaarten via hoenu.nl regio Haarlem.
Contactpersoon: Piet Paree, e-mail pjm.paree@quicknet.nl

Het eerstvolgende zondagconcert is op 7 juli 2019: Dockside

Dockside speelt muziek vol weemoed en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis daarvan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness.
Al bijna 25 jaar weet Dockside het publiek met hun muziek te raken en te vermaken. De band heeft een reputatie opgebouwd in het vertolken van ontroerende ballades uit de rijke Ierse historie, afgewisseld met drink- en strijdliederen. Ook de Ierse dansmuziek in de vorm van hornpipes, jigs en reels komt aan bod. Terugkerende thema’s zijn de zee, het vissersbestaan en heimwee naar Ierland.
Of het nu gaat om Ierse, Schotse, Jiddische en Nederlandse traditionals of om recentere songs, allemaal zijn ze op Dockside-wijze gearrangeerd.

Bezetting:
Marc van der Meij – accordeon, zang
Jos Molenaar – contrabas, gitaar, zang
Marleen Plooij – viool, zang
André Uitgeest – zang, gitaren, tin wistle

Zie ook hun website.


Spaans Gypsy Zomerconcert

Op zaterdagavond 24 augustus 2019 een Spaans Gypsy Zomerconcert door Mónica Coronado & Manito. De afgelopen jaren traden zij al eerder succesvol op bij de Ruïne van Brederode met zowel bestaand als eigen werk. Puur, vol overtuiging en emotie.

De uit Barcelona afkomstige Mónica Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Bij sommige nummers speelt ze ook gitaar. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld.

De Gypsy Flamencogitarist Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Het vurige spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Hij speelt ook andere snaarinstrumenten, waaronder de láud (Spaanse luit).

Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 12,50 (graag cash betalen). Reserveren via info@manito.biz of telefonisch 06 23259107.