Vier de verjaardag van uw kind op de Ruïne van Brederode!

Kinderpartijtjes

De Ruïne van Brederode is de perfecte plek voor een zeer geslaagd kinderfeest!  Wie wil er niet weten over hoe het vroeger was  en je zelf ook kinderfeestjeridder of prinses te voelen? Natuurlijk zijn de kinderen niet allemaal gelijk, daarom hebben we twee partijtjes ontwikkeld die we u kunnen aanbieden. Heeft u zelf ideeën die u met ons zou willen bespreken, dan kan dat natuurlijk ook.

 

DE VERSCHILLENDE FEESTJES

Brederode speurtocht en schilderen (leeftijd ca. 7-10)
De kinderen ontdekken door middel van een uitgezette speurtocht (door onze gastvrouw) de ruïne en historie door  een schat te zoeken. De speurtocht met leuke informatie voor de kinderen leidt door de hele ruïne en  duurt ongeveer een uur. Met de antwoorden krijgt de groep uiteindelijk genoeg informatie om op zoek te gaan naar de schatkist.  Nadat de schatkist (gevuld met verrassing en snoepzakjes) gevonden is, kunnen de kinderen lekker gaan schilderen in het huisje op het voorhof. Natuurlijk krijgt iedereen aan het einde een echte Brederode Speurtocht Oorkonde!

De Heerser van de Ruïne (leeftijd ca. 9-12)
Bij dit partijtje strijden twee teams met elkaar om de felbegeerde titel: Heerser van de Ruïne! Na het opdelen van de kinderen in twee teams krijgen ze tijd om rond te kijken in de ruïne. Daarbij is het belangrijk dat ze de informatieborden goed lezen, de maquettes bekijken, het gebouw goed in zich opnemen maar ook de natuur in en om de ruïne goed  bekijken. Daarna komen de groepen bij elkaar op het grasveld of bijvoorbeeld in de toren bij de open haard. Daar zullen de volwassenen de vragen stellen die wij voor u hebben  voorbereid. Wie weet  de meeste punten? Tot slot krijgen de groepen nog een behendigheidsspel waarmee punten te verdienen zijn. Wie is het winnende team? Zij krijgen als bewijs dat zij de heerser zijn een oorkonde. Als afsluiting wordt er voor een schatkist met snoepzakjes gezorgd.

Algemene informatie
Alle partijtjes beginnen met een ontvangst met limonade in ons huisje op de voorhof (het terrein nog voor de toegangstoren). Bij de ontvangst  zal de aanwezige gastvrouw u uitleg geven over het partijtje. Alle benodigdheden zijn aanwezig in het huisje; een uitgebreide handleiding, de materialen om te knutselen, verkleedkleren, schilden en zwaarden, houten paardjes. Op het terrein zelf zijn toiletten aanwezig. De opzet van de partijtjes is dat wij alles van te voren faciliteren en dat u op de middag zelf de kinderen begeleidt. Mocht u vragen hebben, dan zijn wij natuurlijk op het terrein aanwezig om u te helpen.

De kosten voor een partijtje variëren i.v.m. materiaalkosten. Voor de meeste kinderpartijtjes vragen we €8,50 per kind. Voor de speurtocht vragen we €6,- zonder schilderen en €8,50 met schilderen.

Daarnaast vragen we €5,00 entreegeld per volwassene (entreegeld voor de ruïne, ten bate van het openbaar toegankelijk houden). Kinderpartijtjes vinden in principe op woensdag- of vrijdagmiddag plaats. De duur van de partijtjes is door ons ingeschat op ca. 2,5 uur. Natuurlijk bent u vrij langer te blijven. U wordt gevraagd om 16.30 uur af te ronden. De Ruïne van Brederode sluit om 17.00 uur.

Aanvragen graag via kinderfeest@ruinevanbrederode.nl
Geef ook aan wat ongeveer de leeftijden zijn van de kinderen.


De afgelopen jaren vierden heel veel kinderen hun verjaardag op de Ruïne; en dat is enorm goed bevallen.
De Kinderpartijtjes op de Ruïne van Brederode zijn opgenomen in de: 
Kidsproof Verjaardagsfeestjes bewaarspecial